Makale Eklenmemiş.
Sağlıklı yaşlanma: Hafıza ve zihinsel fonksiyonlarınızı geliştirmek için öneriler:
Beyninizi aktif tutmanız uzun dönemde bilişsel fonksiyonlarınızı korumanızı sağlar ve hafıza sorunları yaşamanızı önler. Beyninizi güçlendirmek için ne kadar özen gösterirseniz, o kadar yarar görürsünüz.
1-Beyninizi çalıştırın. Farklı pişirme tekniklerini öğrenin, farklı oyunlar bulun ve oynayın, bulmaca çözüyorsanız daha zor olanlarını deneyin. Puzzle yapın. Satranç öğrenin ve oynayın. İsimleri, alışveriş listesini, telefon numaralarını ezberleyin. Yeni şarkılar ve şiirler öğrenin. Toplama ve çıkarma işlemlerini aklınızdan yapın. Kendinize yeni görevler verin. Markete farklı bir yoldan gidin. Bu şekilde beyin canlılığını korur ve yeni beyin bağlantıları oluşmasınız sağlarsınız.
2-Dominant olmayan elinizi kullanın. Sol elinizle(solaklar için sağ el) yemek yiyin, dişlerinizi fırçalayın, saçınızı tarayın. Mousu diğer elinizle kullanın. Saatinizi diğer kolunuza takın. Diğer elinizle yazı yazmaya çalışın. Bu şekilde beyninizin diğer yarısında kanlanma artar. Beyninizde yeni bağlantılar oluşur. Fiziksel dengelenme sağlanır.
3-Parmaklarınızı daha çok kullanın. Çünkü parmaklar beyinden idare eden merkez beyinde fazla bir yer kaplanmaktadır. Elinize bir kalem alın ve parmaklarınız arasında kalemi düşürmeden hareket ettirin. Parmaklarınızı birbinin üstüne koymaya çalışın. Örgü örün, tığ işi yapın, tell, bir çalgı ya da piyano çalmayı öğrenin. Parmaklarınızı kullanabileceğiniz el işleri yapın.
4-Tamamen farklı yeni bir şey öğrenin. Bilgisayar programlarını kullanmayı öğrenin, fotoğraf çekin, bir albüm yapın ve dijital fotoğraflarınızı düzenleyin. Yeni bir dil öğrenin. İlgilendiğiniz konularda dersler alın. Müzik enstrumanı çalmayı öğrenin. Gönüllü olarak derneklerde ve kurumlarda görevler alın. Bu şekilde yeni kişlerle tanışabilirsiniz ve sosyal ilişkilerinizi canlandırabilirsiniz. Sosyal ilişkilerin canlı olması beyin için önemli bir uyarıcıdır.
5-Günde yarım saatten fazla fiziksel aktivite yapın. Beyne giden kan akımı artar. Tüm vücut fizisel aktiviteye katıldığı için beynin tüm bölgelerinde canlanma ve yeni bağlantılar oluşur.
Makale Eklenmemiş.
Yorum Yapabilmek İçin Lütfen Üye Girişi Yapınız.
HastalıklarSağlıklı Beslenme ve Diyet Vitaminler Temel Besinler Tanısal Testler İlk Yardım İletişim
Yasal Uyarı:"Nettedavi.com" web sitesinde yer alan her türlü medikal bilgi, yorum, duyuru ve tanıtım faaliyetleri ile ilgili sayfa düzenlemeleri, güvenilirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiştir. "Nettedavi.com" da yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirmeye yönelik olup, hiç bir şekilde kişinin doktorundan bağımsız teşhis ve tedaviye yönlendirilmesi anlamına gelmemektedir. Burada yer alan bilgi ve değerlendirmelerin uygulanması sonucunda ortaya çıkacak doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan "Nettedavi.com" sorumlu olmayacaktır. Bu siteye giren ve kullanan tüm kullanıcıların bu uyarıyı okudukları ve onayladıkları kabul edilir.[All Rights Reserved - Sitede yer alan bilgi, belge ve yazılımların yazılı veya görsel ortamda, kaynak göstermeden alıntı yapılarak kullanımına izin verilmemektedir]
33 Web Tasarım